marca 12, 2019

Kotleciki rybne ze szpinakiem.

Chodziły za mną kotleciki rybne. Ojj długo chodziły. I wystarczy! W końcu zrobiłam. Trochę z myślą o swojej zachciance, trochę pod Kacpra, bo bardzo Mu smakowały!
Także kuchnia Kacperka poleca kotleciki rybne ze szpinakiem. 

Składniki : 
- filet z ryby (ja używałam dorsza)
- szpinak (ja dałam 10 kostek mrożonego) 
- pieprz cytrynowy
- czosnek
- jajko
- bułka tarta

Filet rozdrabniamy (w blenderze lub ręcznie). Szpinak smażymy na maśle i dodajemy do zblenderowanej rybki. Dodajemy jajo, przyprawy. Aby masa się ładnie zeszła dosypujemy bułki tartej. Przed smażeniem obtaczamy też w odrobinie bułki. 
Banalnie proste, mega pyszne! Polecamy! 


Smacznego!



Brak komentarzy:

Copyright © 2016 Mother and Son , Blogger